Relanderin epistolaa

Hengästyneenä mutta yhtenä kappaleena perille saapunut kunnallispoliitikko ja kirjastoseuran puheenjohtaja Jukka Relander kertoi myöhästymiseensä hyvän – ja päivän aiheisiin liittyvän – syyn: espoolaiskoulua ollaan lakkauttamassa ja puhelinkeskustelu aiheesta kävi niin kuumana, että Lahden juna ennätti startata.

Vastakkainasettelut pääsevät mediassa ja keskustelussa esille: keskustakirjasto ja lähikirjastot, keskustakirjasto ja lastensairaala, Helsinki ja muu Suomi. Keskustelun sävy voi olla ikävä, mutta uutta niistä voi kuitenkin oppia.

Toimittajiin kannattaa myös vaikuttamismielessä olla yhteydessä – ja yhteydenpitoon kannattaa sijoittaa aikaa. Poliittista painetta voi nostaa kansalaisten kautta: media, etenkin lehdistö, liittoutuu mielellään yleisen mielipiteen kanssa.

Viimevuotisten kirjastopäivien yhteydessä kävi ilmi, että toimittajat hakivat taustoja ja lausuntoja juttuun, jonka sanoma oli, että kirjastoilla menee huonosti. Miksi toimittajat haluavat tehdä jutun lainauslukujen laskusta, kun maassa lainataan enemmän kirjoja kuin missään muualla? Miten toimittajat päättelevät, että kirjastoilla menee huonosti? Tästä syystä Seura lanseerasi hiljattain Maailman paras kirjastokunta -kilpailun: tämä kunta on tietenkin tilastojenkin perusteella Suomessa. Myös kilpailulla viestitään, lobataan ja tiedotetaan kirjastojen palveluista ja tilanteesta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s