Luukku 3. Kohti sanaisia seikkailuja

Joka kerta kun löykkiöläiset tarttuvat tähän kirjaan, tapahtuu jotain merkillistä ja ihanaa: innostus kirjoittaa yksin ja yhdessä herää heti ensi riveillä. Arja ja Emmi Puikkosen ihana Käsikirja mielikuvituksen matkaajille on todellakin alaotsikkonsa mukaisesti kirjoittamisen seikkailuopas!

Kirjan harjoitukset tukevat lukuharrastusta ja lukuharrastus kirjoittamista. Inspiroivassa oppaassa on nopeita sormiharjoituksia ja isompia, pohtimista vaativia tehtäviä, jotka kaikki pistävät mielikuvituksen rullaamaan.

Vaikka kirja on suunnattu nuorille, siitä voi poimia sopivia otteita käyttöön alakoululaisten kanssa, mutta aikuinenkin löytää kirjasta sovellettavaa. Joka sivulta voisi poimia mainion esimerkin!

Kirjoitusharjoituksia voi lisäksi tehdä ihan milloin ja missä vaan:

Istu siinä missä istut ja ota kynä käteen. Katso ympärillesi, kuuntele. Kirjoita 8 asiaa, joita et huomannut, kun istahdit alas.

Tai mitä sanotte tästä:

Minulta on kadonnut rakkaus
Kirjoita katoamisilmoitus jostain, joka on kadonnut sinulta – esine, maisema tai vanha ystävä, jota et ole nähnyt pitkään aikaan. Muistele tarkasti kadonneen tuntomerkkejä. — Minkälaisen katoamisilmoituksen kirjoittaisit itsestäsi?

Kirjaa varten on haastateltu muutamaa kirjailijaa kuten Magdalena Hai, Kalle Veirto ja Tittamari Marttinen. Kommentteja on myös nuorilta kirjoittajilta.

Kirjan ulkoasu kutsuu selailemaan, mutta myös syventymään. Tämä on ihan ehdoton teos kaikille lukijoille ja sanailijoille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s