Luukku 14: Uskomattomat kirjastot!

img_8686Kirjastot pyörillä, raiteilla, kamelien ja elefanttien selässä, metroasemilla, lentokentillä, puistoissa. QR-koodien avulla junavaunun seinästä ladattava luettava.

Minikokoelmat puhelinkopeissa ja puunrunkoihin koverrettuina. Isot kirjastot, pienet kirjastot, kirjastoautot.

Näitä kaikkia (ja paljon muita kirjastorakennuksia) esittelee Alex Johnson kirjassaan Improbable Libraries, joka ilmestyi vuonna 2015.

Hassua kyllä, löykkiöläiset huomasivat vasta kirjan Amsterdamin reissulta hankittuaan olleensa mukana sen synnyssä! Alex J. oli yhteydessä Löykkiön kirjastonjohtajaan ja kyseli sopivia ehdokkaita Pohjoismaista.

Löykkiöläiset selvittelivät kirjeenvaihdon kuluessa yhteystietoja ja ehdottivat mukaan jo valikoituneen Paraisten kirjastoveneen lisäksi sen norjalaista, kokeneempaa serkkua, Epos-venettä. Molemmat päätyivät teokseen! Koko episodi muistui mieleen, koska Löykkiön henkilökunnalta oli jäänyt sähköposti siivoamatta ja arkistoista löytyi viestejä marraskuulta 2013.

img_8687Uskomattomiin, yllättäviin, jännittäviin kirjastoihin lukeutuu siis Paraisten taannoinen kirjastovene, joka kirjassa esitellään Karolina Zilliacuksen, Paraisten kirjastonjohtajan, ottamin kuvin. Kirjastoveneen omisti paikallinen pelastuslaitos, joka antoi sen kirjastokäyttöön kesäaikoina. Kirjastovenetoiminta ikävä kyllä lakkautettiin vuonna 2014.

img_8688Kirjan yli 200 kuvaa innostavat ja ilahduttavat. Ajatella, miten monia muotoja kirjastotoiminta on eri puolilla maailmaa saanut!

Kuinka hienoja rakennuksia, uusia ja vanhoja, perinteisiä ja moderneja, kirjastoille on rakennettu! Miten monin tavoin ihmisiä houkutellaan tarinoiden ääreen!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s