Luukku 7: Menestystarina nimeltä kirjasto

Luukku 7 on kolmen vuoden takainen julkaisu; henkilökohtainen näkymä ja samalla yleispätevä katsaus Suomen kirjastolaitoksen kehitykseen 1960-luvulta tähän päivään.

Kirsti Kekin Menestystarina nimeltä kirjasto kertaa kirjastolain ja kansallisten kirjastolinjausten taustoja: kuinka ilman ahkeraa lobbausta tulos olisi varmasti ollut toisennäköinen.

Miltä kirjasto-Suomi näyttäisi, jos vuoden 1992 lainsäädäntö olisi jäänyt voimaan -luvussa pohditaan rinnakkaistodellisuutta, jota ei onneksi tullut. Miten linjaukset luotiin valottaa ensin lääninhallituksessa, sittemmin opetus- ja kulttuuriministeriössä kulttuuriasiainneuvoksena toimineen Kirstin uraa ja sen tärkeimpiä tapahtumia viiden hallituksen ja kuuden kulttuuriministerin kaudella.

Kirstin omakohtaiset muistelot sijoittavat monet asiat laajempiin yhteyksiin. Löykkiöläisiä hymyilytti kovin perheen 1970-luvulta lähtien tekemiin automatkoihin liittyvä kommentti:

Lapset yrittivät peitellä auton ikkunoita, kun jossain näkyi jotain biblio-sanaan viittaavaa. Muu perhe istui kirjaston portailla, kun kävelin sisään ja sanoin haluavani tavata kirjastonjohtajan.

Kirja sopii mainiosti alan opiskelijoille, uusille ammattilaisille – mutta myös konkareille: tekstissä vilahtelevat muun muassa tuttujen, vakiintuneiden palveluiden aihiot: tilastotietokanta, Kirjastot.fi.

Kirsti Kekin haastattelu / Kirjastot.fi (2013)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s