Luukku 6: Tiellä sananvapauteen

Sata vuotta sensuuria – ja sananvapautta

Itsestäänselvä valinta kuudenteen luukkuun on marraskuun loppupuolella julkistettu runsaudensarvi Tiellä sananvapauteen: suomalaisen sananvapauden ja sensuurin muistikirja. Kuuteen aikakauteen jaettu vaikuttava paketti sisältää paljon ammatillisesti ja yleisinhimillisesti kiinnostavaa.

TVÄTTLINAKirjastot mukana menossa

Kirjastoaiheisia, eri näkökulmista sensuuria ja sananvapautta lähestyviä tekstejä on useita. Niissä käsitellään mm. kirjastoissa taannoin käytössä olleita verkon suodatinohjelmia, HLBTI-aineistoja ja -asiakkaita kirjastoissa ja Kansalliskirjaston aineistojen käyttöä.

Lukuisat muut artikkelit istuvat tiiviisti kirjastoyhteyksiin etenkin tulevan kirjastolain muotoilujen valossa. Tiellä sananvapauteen tarjoaa tietoa niin ennakkoon kuin jälkikäteen tapahtuneesta kirjasensuurista, kyberturvallisuudesta ja verkkokeskustelujen kärjistymisestä.

Name dropping

Lisäksi aineistoon sisältyy henkilökuvia, joista kirjastoammattilaisia työroolissa ilahduttavat erityisesti Sirpa Kähkönen ja Helle Kannila. Juttujen yhteydessä vilahtelee tuttuja haastateltavia kuten Helsingin kaupunginkirjaston Tuula Haavisto.

Monet kirjoittajanimet ovat Löykiössäkin tuttuja, etenkin Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitaja Kai Ekholm ja Eduskunnan kirjastossa tietoasiantuntijana toimiva Päivikki Karhula, joka on tehnyt suururakan artikkelien kirjoittajana julkaisuun. 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s