Luukku 2: Branded Interactions

Käyttäjälähtöistä digisuunnittelua

screen-shot-2016-11-30-at-23-48-19Joulukalenterin kakkosluukusta putkahtaa komea ja isokokoinen Branded Interactions, jonka tekijä on Marco Spies on työskennellyt mm. Adidaksen ja Nintendon digibrändäys- ja vuorovaikutussuunnitteluhommissa.

Kirjasta saavat vinkkejä niin sisältösuunnittelijat kuin informaatioarkkitehdit, vuorovaikutus- ja käyttöliittymäsuunnittelijat. Se toimii innostavana lähteenä myös käytettävyystestaukseen, protoiluun, palvelupolkujen kuvaamiseen ja kohderyhmien tarkasteluun.

5D

Kirjan rakenne DISCOVER – DEFINE – DESIGN – DELIVER – DISTRIBUTE auttaa hahmottamaan suunnitteluprosessia ja kuhunkin vaiheeseen soveltuvia työkaluja ja mentelmiä.

img_8561Analyysivaiheessa workshopataan ja benchmarkataan ja lajitellaan kortteja, hahmotetaan käsitystä organisaation tavoitteista ja käyttäjistä hyödyntämällä persoonia ja tunnekarttoja, käyttötapauksia ja havainnointia. Apuna saattaa toimia myös käyttäjän kuvitteellisen käsilaukun sisältö.

Määrittelyvaiheessa suunnitellaan käyttäjäkokemusta, muotoiluvaiheessa edetään testaamiseen. Spies esittelee roppakaupalla välineitä, joilla asiakasymmärrystä kartutetaan ja käyttäjiä osallistetaan. Keskeistä on palvelumuotoilun tapaan visualisointi ja testaaminen käyttäjillä.

Kaunis ja kätevä

Kirja näyttää hyvältä ja on helppo selailtava. Löykkiöön tämäkin on hankittu painettuna, vaikka e-versio on myös saatavilla.

Aiheensa mukaisesti kirja on visuaalinen, käytännöllinen ja innostava. Mukana on ammattilaisten haastatteluja, kuvia digi- ja verkkopalveluista, kaavioita, listoja ja piirroksia.

Jos verkkopalvelut, brändäys, käytettävyyssuunnittelu ja käyttäjäkokemuksen kehittäminen kiinnostavat, tämä on kirja sinulle!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s