Minkälainen kirjasto teille saisi olla?

Löykkiöläiset ovat tainneet unohtaa mainita aikakauslehtiaddiktiostaan, joka ajoittain ryöstäytyy käsistä. Joskus aiempien hankintojen pariin pääsee vasta kuukausien päästä, mutta parhaat aikakausjulkaisut eivät vanhenekaan hetkessä!

The Economist -lehden viime vuodenvaihteen numero osoittautui monin tavoin kurantiksi näin joulun lähestyessä. Itämaan tietäjien – tai vaihtoehtoisesti kuninkaiden tai astronomien – tarina ja vaikutukset myöhempien aikojen kolmen koplien kuvauksiin oli ajankohtaista ja kiinnostavaa luettavaa, kuten myös kalkkunan historia: miksi kalkkuna on anglo-amerikkalaisissa maissa ’turkey’, mutta Turkissa ’Indian bird’?

Kirjastoammattilaisia kiinnosti kuitenkin erityisesti pikku-uutinen perinteikkäästä lontoolaiskirjakaupasta ja sen selviytymisstrategiasta, jota amazonit eivät horjuta.

IMG_3188Vuonna 1936 perustettu Heywood Hill Mayfairissa ei ole ihan mikä tahansa pokkarikauppa. Sen alkuaikojen tarjontaan kuului muun muassa James Joycen Odysseuksen ensipainos. Tarkka lukija löytää kirjakaupan John le Carrén Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja –kirjan sivuilta. Toisen maailmansodan aikaan kirjoja kaupitteli kolmen punnan viikkopalkalla Nancy Mitford, yksi kuuluista Mitfordin sisaruksisa.

Heywood Hillin nykyinen omistaja, sattumoisin Mitfordin veljenpoika, on pelastanut bisneksen ryhtymällä kokoamaan kotikirjastoja tilauksesta.

Mittatilauskirjasto ei kuitenkaan ole ihan jokahenkilön palvelu: ensimmäinen, parin vuoden takainen toimeksianto oli 1900-luvun modernismiin keskittyvä 3000 niteen kokoelma, joka tilattiin sveitsiläiseen alppimajaan. Sen kokoaminen kesti neljä kuukautta ja hinnaksi muodostui noin 700 000 €. Lasku saudiarabialaiselle bisnesnaiselle kootusta tuhannen niteen työhuonekirjastosta oli noin 110 000 €.

Koska moisiin summiin ei monella keräilijällä ole varaa, Heywood Hill tarjoaa myös edullisempia IMG_2964tilauspalveluita. Esimerkiksi anglofiilivalikoiman vuositilaus – neljä laatikollista kovakantisia kirjoja vuoden aikana – maksaa 1 300 euroa.

Mutta tätäkin halvempia palveluita on tarjolla. Kirjakerhon tapaan toimiva ’A year in books’ -palvelu sisältää lukuvalmennuskerran (!) ja kuukausittain lähetettävän valitun teeman mukaisen kirjan.

Lasten kirjakerhoversiossa voi valita joko kaunoa tai tietoa – tai molempia. Lukuvalmennus on tarjolla paikan päällä tai puhelimitse, lapselle tai aikuiselle. Kirjan mukana vastaanottaja saa myös Heywood Hillille tehdyn kirjanmerkin, erilaisen joka kuuausi. Hintaa palvelulla on noin 280 euroa vuodessa.

Subscribers will receive:

  • Year In Books voucher sent to either the purchaser or recipient explaining the gift
  • An optional reading consultation with a dedicated bookseller on the phone, in person or by email
  • Twelve carefully chosen and beautifully wrapped new books delivered monthly: fiction, non-fiction or a mix of both
  • Each book will be accompanied by a monthly bookmark designed for us by artist Cressida Bell – a different one each month
  • Recipients are entitled to 10% off all new books bought at Heywood Hill during the lifetime of their subscription

Palveluihin ja valikoimaan voi tutustua täällä: http://www.heywoodhill.com

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s