Paluu tulevaisuuteen osa 2?

Löykkiöläiset kuulivat amerikkalaisilta kollegoiltaan, että Amazon avaa kirjakaupan Seattlessa. Kyllä, ihan fyysisen tilan, jossa myydään painettuja kirjoja – ja laitteita kuten Kindle ja Fire TV, Amazonin omat tuotteet. Kyseessä ei ole popup-kauppa, joten tapaus on kiinnostava.

Valikoima perustuu tietenkin Amazonin myyntitilastoihin ja sitä räätälöidään sijainnin perusteella: ensimmäinen verkkokaupan fyysinen ilmentymä avautuu tänään Seattlen ylioppilaskylässä. Liike on auki seitsemän päivää viikossa ja hinnat samat kuin verkossa.

Löykkiöläiset aikovat hyödyntää muutaman yksinkertaisen vinkin verkkojätin somistuksesta ja sisustuksesta: kirjat ovat esillä kansi katsojaan päin, jokaisen yhteydessä mainitaan lukijoiden antama pisteytys ja yksi vertaisarviointi.

Paradoksaalisthana Amazonin ilmestyminen katukuvaan kuitenkin on:

 ”If this first store succeeds, it’s possible that Amazon will expand its book-selling empire with the very thing that it once helped to destroy: bookstores.”

Ja samana päivänä Suomesta kuuluu toisensuuntaisia kirjakauppauutisia, kun Akateeminen ilmoittaa pienten aikakauslehtien katoavan hyllyistään: http://yle.fi/uutiset/akateeminen_kirjakauppa_lopettaa_pienten_aikakauslehtien_myynnin/842725

Lisää Amazonista:

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s