Meitä on moneksi. Onneksi

Vaikka tärkeintä on sydämen sivistys, etenkin kirjastoammattilaiselle, joskus on hauska tarkastella myös ulkokuoria. Samalla saattaa joutua tarkistamaan stereotyyppisiä käsityksiään ihmisryhmästä ’kirjastonhoitajat’.

Mitä moninaisempi ammattilaisjoukko, sitä useammanlaiset asiakkaat tunnistavat itsensä henkilökunnassa. Kasvojen näyttäminen tuo työntekijät myös lähemmäs käyttäjiä ja voi rohkaista asiakasta lähestymään tutunnäköistä kirjastolaista. Itse kunkin mielenkiinnon kohteet ja muotikäsitykset (tai tarkoituksellinen niistä piittaamattomuus) kertovat meistä ihmisinä. Ja on hyvä, että kirjastoammattilaiset sellaisina nähdään, uskovat löykkiöläiset.

Samansuuntaisiin ajatuksenjuoksuihin nojaa myös This Is What a Librarian Looks Like -blogi, joka on esitellyt kirjastojen työntekijöitä jo kolme vuotta. Amerikkalaissivustolle on lähetetty pohjoismaalaisiakin kuvia, vaikka valtaosa on yhdysvaltalaiskollegoita. Bobbi Newman, kirjastolainen Librarian By Day -blogin takaa ja toinen This is …-blogin ylläpitäjistä, iloitsee tilastoista:

  • 1381 valokuvaa
  • 42 maasta
  • 75,000+ seuraajaa Tumblrissa

Bobbi Newman: http://librarianbyday.net/2015/04/02/this-is-what-a-librarian-looks-like-3-years-and-counting (2.4.2015)

Kuvissa Löykkiön kirjaston henkilökuntaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s