Kuka puhuu ja kenelle tai organisaatioviestinnän avoimuus

Silloin tällöin päätyy sivustaseuraajaksi Facebookin keskusteluketjuihin, joissa organisaation sisäinen viestintä tulvii puolijulkiselle foorumille. Yleensä ilmiö ei herätä erityisiä intohimoja: kollegat keskustelevat käytännön kysymyksistä, ratkovat ajankohtaisia pikkuprobleemia tai pohtivat tulevia tapahtumia.

IMG_2490Joskus kuitenkin näkyy, ettei sisäisen ja ulkoisen viestinnän rajoista ja erottamisesta ole työpaikalla keskusteltu. Missä hoidetaan asiakasjärjestelmiin liittyvät ongelmat, kuinka ammattilainen saa hädän hetkellä vastauksen kysymyksiinsä?

Yammerit ja sisäiset wikit voivat olla kuvaannollisten mailien päässä. Yhteiset areenat eivät aina ole edes tiedossa tai niiden käyttö tuntuu liian kankealta; Facebook on aina auki henkilökohtaisissa mobiililaitteissa ja useimmiten paikalla on joku tuttu. Suljetut FB-ryhmät eivät ole ratkaisu, koska Facebookissa on moni, mutta eivät kaikki.

Viestinnän ja toiminnan avoimuus yleensäkin on julkisissa palveluissa positiivinen piirre. Tilannetajua ja sääntöjen joustavuutta vaativat ne tilanteet, joissa tunteet kuohuvat, ongelmat jatkuvat ja oman FB-kaveripiirin ystävissä on myös asiakkaita, ei vain työtovereita. Mihin saakka ulottuu lojaaliusoletus työnantajaa kohtaan, minkälainen sananvaihto on asiakkaiden silmille sopivaa – tai tarpeellista?

Ongelma ei ole viestintäympäristöjen puute, vaan niiden ylitarjonta. On entistä vaikeampaa kehittää ja keksiä miljöitä, joissa kaikki ovat kuin kotonaan. Kysymys koskee ennen kaikkea isoja organisaatioita, joilla on useita toimipisteitä.

Löykkiöläiset pyrkivät viestimään avoimesti, mutta mikä on sille paras muoto ja ympäirstö? Kuinka asia on teillä ratkaistu?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s