Perusteluja teroittamaan

Helsingissä tänään järjestettävässä kirjastojen päättäjäpäivässä on käynyt jo ensimmäisen puheenvuoron aikana selväksi, että nyt on aika teroittaa perustelut: miksi tarvitaan kirjastotilaa, kun kaikki siirtyy verkkoon? Perusteluja kaipaavat niin media kuin kuntapäättäjät. Kirjastotoiminnan ja -palveluiden nykytila ei avaudu vain tilastoja tarkastelemalla, vaikka tukea sieltäkin löytyy.

Kirjastoseuran Kristiina Kontiaisen mukaan tänä vuonna kirjastoja tullaan lakkauttamaan ennätysmäärä. Lakkautusten takana on aina raha, mutta syyt ovat silti moninaisia: puhtaita säästöjä, mutta myös tilanteita, joissa kirjasto on asutusrakenteen muuttumisen myötä ’väärässä paikassa’.

Myös toissapäiväisessä Lahden tilaisuudessa ilmeni kysymyksiä, joihin kirjastoammattilaisen on valmistauduttava vastaamaan: miksi e-kirjoja, miksi niitä ei ole, mitä siellä kirjastossa tehdään, mitä tekemistä kirjastolla on opetustoimen ja mediakasvatuksen kanssa, mikä rooli on kävelysauvoilla kirjastoissa. Kirjastotyön sisältöjä on avattava edelleen, uudelleen ja jatkuvasti.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s