Powerpoint-vapaa PoriCAMP 2014

Lounais-Suomen AVI ja Porin kaupunginkirjasto – Satakunnan maakuntakirjasto järjestävät torstaina 13.3.2014 roboPorissa epäkonferenssin, jonka ohjelma kootaan osallistujien ehdottamista teemoista ja kysymyksistä.

Miten sinä haluaisit kehittää kirjastoasi, kimppaa tai koko kirjastosektorin toimintaa? Mitkä ovat päivänpolttavat kehittämisteemat omassa työssäsi, organisaatiossasi tai verkostossasi?

Päivän aikana on tarkoitus käsitellä eripituisissa istunnoissa useita osallistujien itsensä valitsemia teemoja.
Aiheita voi esittää verkossa kuka tahansa. Niitä kootaan Google Drive -dokumenttiin osoitteessa http://bit.ly/1afj2Ld, missä on näkyvillä myös alustava aikataulu. Voit esittää aihetta pitempään (45 min.) sessioon tai ilmoittautua pikapaasauksen (2 min.) tai salamapuheen (5-6 min.) pitäjäksi. Tarkemmat ohjeet on edellämainitussa GoogleDrive-dokumentissa.

Aiheita voi ehdottaa myös FB-tapahtumassa sekä Twitterissä hashatagilla #AVIcamp. Myös keskustelua tilaisuudesta voi tietenkin käydä jo etukäteen Twitterissä ja Facebookissa.

Kun ehdotat aihetta, mieti kuka voisi lyhyesti esitellä sen: luentoja ja esitelmiä ei epäkonferenssissa kuulla, mutta lyhyet alustukset ja keskustelun vetäjät ovat tarpeen. Alustajan ei tarvitse olla aiheen guru, kiinnostus asiaan riittää!

Lista mukaan mahtuvista aiheista ja aikataululuonnos julkaistaan 24.2.2014 alkavalla viikolla.

Kaikilla on jaettavaa! Kaikilla on opittavaa! Ei pääpuhujia! Ei paneeleja! Pidetään hauskaa!

kahviPäivän aluksi käydään läpi aihejako ja päivän kulku. Jos aiheita tarjotaan enemmän kuin aikatauluun mahtuu (n. klo 10 – 15.30), järjestetään aamu- tai iltapäivällä rinnakkaisohjelmaa tai jakaudutaan pienempiin ryhmiin.

Koska toimintatapa on monelle uusi, tilaisuudessa yhdistellään perinteisen ja epäkonferenssin piirteitä. Tavoitteena on, että kaikki saavat äänensä kuuluville, jokainen osallistuu samoilla ehdoilla ja monta päätä tuottaa enemmän uutta ja erilaista osaamista kuin yhden puhujan kuunteleminen.

Osaamistaan voivat jakaa ja muiden tietämystä rikastaa niin nuoret, uudet, pienten ja suurten kirjastojen ammattilaiset, musiikkikirjastolaiset, kirjastoautohenkilöstö kuin lasten- ja nuorten kanssa työskentelevät, johtajat ja virkailijat – kaikki kirjastojen kehittämisestä kiinnostuneet voivat osallistua epäkonferenssiin.

Ilmoittaudu osoitteessa: http://bit.ly/1kJPEkE

Tarkempi tapahtumapaikka ilmoitetaan myöhemmin – Porissa kuitenkin kokoonnutaan!

tempelhof

PS. Camp ja epäkonferenssi – mistä on kyse?

Luennot ja powerpoint-esitykset eivät ole ainoita tapoja välittää tietoa, oppia tai opettaa. Ammattilainen oppii tehokkaasti toiselta ammattilaiselta näkemyksiä, kokemuksia ja ajatuksia vaihtamalla. Maaliskuussa järjestettävä epäkonferenssi on Suomen oloissa ja yleisissä kirjastoissa ensimmäisiä laatuaan. Tule mukaan uudenlaiseen, vertaisoppimiseen perustuvaan koulutustilaisuuteen jo suunnitteluvaiheessa!

Epäkonferenssit ja campit ovat mukanaolijoiden aktiiviseen osallistumiseen perustuvia tapahtumia, joiden sisällöt ja rakenne syntyvät osallistujien ehdotuksista. Epäkonferenssissa valmista agendaa ei välttämättä ole tai ainakin se on avoin muutoksille. Lopputuloskaan ei aina ole se, mitä arveltiin, mutta useimmiten kaikki osalliset ovat oppineet – ja innostuneet.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s