”Mitä siellä kirjastossa aukioloajan ulkopuolella tehdään?”

palautusMielenkiintoinen näkökulma Porin päättäjäpäivän aiheisiin on Tarvasjoen kirjastossa työskentelevällä Sini-Päivi Aholla, jolla on kokemusta sekä lautakunnan jäsenenä ja kunnanvaltuutettuna että viranhaltijana. Luottamushenkilöille kirjastontyön sisällöt eivät ole millän muotoa itsestäänselviä. ”Miksei yksi työntekijä voi pitää kirjastoa yleisölle auki, kun vierailulla on kaksi koululuokkaa?”

Vakituinen lehtilukusalin käyttäjä ei pienessäkään kirjastossa välttämättä ole huomannut vieressä olevaa lastenosastoa tai tietokirjahyllyjä. Vielä vähemmän kirjaston kokoelmasta tai palveluista ovat selvillä päättäjät, jotka eivät itse kirjastoa käytä. Tiedon tarve on siis ilmeinen. Sini-Päivin kokemus luottamustoimista kuitenkin osoittaa myös, että tehtävät ja aineistoihin tutustuminen vievät runsaasti aikaa. Selkeät perustelut on siis sille, että tiedon on oltava helposti sulatettavassa täsmämuodossa.

Sini-Päivin kaksoisagenttistatuksesta on se etu, että luottamustehtävissä on helppo käyttää kirjavinkkausosaamista: Lukeminen saa loistamaan -historiikki kertoo paitsi Tarvasjoen kirjastosta, myös Suomen kirjastolaitoksen historiasta. Sopivaa lukemista luottamushenkilöille. Etu omassa työssä Tarvasjoella on se, että viranhaltijana ymmärtää luottamushenkilöiden tehtävää.

Avoimien ovien päivät voisivat joissakin kunnissa toimia työsisältöjen avaajina myös päättäjille (vaikka varasto saattaakin kiinnostaa enemmän kuin kirjojen valinta ja hankinta).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s