Mistä puhumme kun puhumme päättäjille viestimisestä

Löykkiöläiset pääsivät onnekseen osallistumaan parhaillaan Porissa käynnistyvään päättäjäpäivään, jossa keskustellaan luottamushenkilöiden ja kirjastoammattilaisten viestinnästä: mistä ja miten päättäjille pitäisi kertoa, miten vuorovaikutus ja tiedotus kirjaston ja lautakuntien välillä saadaan toimimaan? Aihe on tärkeä etenkin tämänhetkisessä taloustilanteessa.

kuva(71)ELY-keskuksen Päivi Almgren kertoi päivää käynnistäessään yhdestä tilaisuuden sytykkeestä. Salon kirjastoa pitkään luotsannut Hilkka Orava piti taannnoin (palo-)puheen, jonka sisällön voi tiivistää tähän: päättäjät eivät ole vihollisia, päättäjät ovat yhteistyökumppaneita. Kirjaston pitää näkyä, olla yhteydessä, kertoa, mitä päättäjien kirjaston käyttöön asettamilla rahoilla on tehty. Löykkiössä on myös mietitty samaa. Kuinka luoda sellainen säännöllinen kontakti, joka olisi luonteva muulloinkin kuin vain rahanpuutteessa.

Pori oli päättäjäpäivälle luonteva paikka, koska täällä luottamushenkilöt edelleen osallistuvat kirjastolaisten kanssa muun muassa valtakunnallisille kirjastopäiville. Kuinka monen muun kunnan edustajat viime vuosina ovat olleet mukana?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s