Skandinaavit näyttäytyvät maailmalle

Varsin kirjaimellisesti kääntyy uusi (sähköinen) lehti, kun Scandinavian Library Quarterlyn freesi numero avautuu luettavaksi verkossa. Viime vuoden loppuun saakka julkaisu keskittyi yleisiin kirjastoihin napakalla nimellä Scandinavian Public Library Quarterly.

Lehteä julkaisevat edelleen pohjoismaiset kirjastoviranomaiset, joiden joukkoon on Ruotsissa ja Norjassa liittynyt sikäläinen Kansalliskirjasto. Myös oma Kansalliskirjastomme figureeraa toimituskunnassa, vaikka OKM edelleen onkin aktiivisena osakkaana. Päätoimittajuus muutti Helsingistä Tukholmaan, Barbro Wigell-Ryynäseltä Rickard Carlssonille.

Tarkoitus on jatkossa kattaa koko skandinaavinen kirjastokenttä, kunnalliset, tieteelliset, oppilaitoskirjastot, kaikki. Uusimman ja siis lajissaan ensimmäisen numeron aiheena ovat kirjastot ja oppiminen, koulun ja kirjaston yhteistyö ja kirjastot oppimisympäristöinä. Mukaan mahtuu myös ilahduttava kotoinen esimerkki: jyväskyläläisten kirjastojen jo pitkään jatkunut yhteistyö, jossa sektorirajoja ei tunneta.

Helsingin WLIC-konferenssia odotellessa SLQ-lehteä voi käyttää yhteispohjoismaisena käyntikorttina, silvuplee: http://slq.nu/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s