SXSW, kirjastot ja paljon muuta

Ennen muinoin South by Southwest oli rokkenrollia ja levy-yhtiöiden valkkaamien artistien esittelyä. Tai näin luultiin Löykkiössä, kunnes faktanhaku todensi, että jo 90-luvulla konseptiin on lisätty sekä filmi- että multimediaosuudet. (Suomea SXSW:ssa on edustanut muun muassa edesmennyt mutta ansiokas Plum.)

Suomalaisia SXSW-osallistujia vuosien takaa.

Tämänkin päivän festareilla rokki raikaa, mutta sisällöt ovat laajentuneet myös elokuvaan ja interaktiiviseen mediaan. Osallistujatkaan eivät siis ole ainoastaan musiikkiteollisuuden väkeä, vaan myös toimittajia ja verkkopalveluiden tuottajia, kasvattajia ja kirjastoammattilaisia.

SXSW:sta ovat somessa ja verkossa ylipäätään raportoineet Rowdy Librarians ja Ylen Tuija Aalto, muiden muassa. Kuulumisia Austinista on kertonut myös iki-ihana Anthony Bourdain. Nykyisin pikemminkin syömisestään (ja juomisestaan) kuin kokkaamisestaan tunnettu chef oli mukana South by Southwestissä puhumassa tv-ohjelmistaan sekä digimediasta katsojien ja fanien osallistamisessa. ”We are food pornographers” kuului yksi Anthony B:n yksirivisistä.

Jos oman alan ympyröissä mielii pysytellä, SXSW:n ohjelmassa oli Librarian Meet Up. Tarjolla oli myös Making stories -sessio, jossa pohdittiin, kuinka ”libraries can help their communities make their own news, write their own stories, publish their own histories”. Kirjastoasiaa tarjoiltiin kuitenkin myös elokuvantekijöille Dig Deep -otsakkeen alla: kirjasto voi olla avuksi taustoittamisessa, historiallisen puvustuksen säätämisessä oikeaan aikakauteen ja faktojen tarkistuksessa.

Interactive-festareilla palkittiin parhaat sovellukset. Yllätys ei ollut Pinterestin tai Storifyn valinta. Pinterest oli ykkönen uutena digitrendinä, Storify voitti some-sarjan.

Löykkiöläiset haaveilevat maaliskuisesta Austinista vuoden kuluttua.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s