Pohjois-Karjalasta kajahtaa. Löykkiön vieraskynä nro 1

Löykkiö on kutsunut yhteistyökumppaneitaan osallistumaan Library Day in the Life –viikkoon. Ilahduttavan moni otti kutsun vastaan, tässä ensimmäinen kirjastopäivä vieraan kuvailemana.

Löykkiö ylpeänä esittää: Riitta Kangas Joensuun kaupunginkirjastosta
KUKA:

Vähän vahingossa kirjastolaistunut itäsuomalainen. Useissa eri kirjastoissa ensin työllistettynä, sitten virkailijana, kirjastonhoitajana, informaatikkona, projektipäällikkönä ja nyt palvelupäällikkönä. <Ja Löykkiön toisen kirjastonjohtajan työkaverina työskennellyt 90-luvun alkupuolella. toim. huom.> Uusi vuosi toi mukanaan uuden työnkuvan ja koska yhteisöpalveluista vastaavan toimi on koko organisaatiossa uusi,  päivät ovat hakemista, hapuilua ja intopiukeena tekemistä. Vähän niin kuin koiranpennuilla.

MITÄ:

Päivä alkoi kunnon pakkasessa (– 29,5) ja kun traktorin lailla murahteleva auto oli tehnyt oman työtehtävänsä, luin ja siivoilin työpöydän ääressä ensimmäisen  tunnin sähköpostiviestejä. Aamukahvilla kofeiinista juuri vierottautuneena rooibos-mukillinen  ja samalla toimenkuvan tarkistus toimiston väen kanssa: onhan mulla harjoittelijasopimusten allekirjoitusoikeus – on – ja pikaisesti uutta harjoittelijaa vastaan. Sopimukseen nimet  alle ja alustavasti työtehtävien läpikäyminen, aloituspäivän sopiminen JA merkintä aloituspäivästä omaan kalenteriin. Samantien kollegan kanssa tällä viikolle eteen tulevan oman ensimmäisen-tällä-osastolla-iltavuoron läpikäyminen, miten toimii kassakone, mitä iltarutiineja pitäisi muistaa ja vakuuttelu ”ei mulla oo mitään hätää”.

Lounaalla tylsästi teetä ja kaurapuuroa. Työpöydän ääressä lähetin vuoden vaihteessa päättyneen hankkeen loppuraporttitekstin ohjausryhmälle kommentoitavaksi ja saateviestissä selvittelin miten talouden hoito onnistui.

Iltapäivällä pidin ensimmäisen kehityskeskusteluni uudessa roolissani. Hyvin meni, mitä nyt luontainen taipumus rönsyillä oli välillä pulpahtaa esiin ja mentaalisena merkkinä itselle laitettakoon tulevia kehityskeskusteluja varten: ”pysy asiaroolissa vähän lujemmin”.
Kehityskeskustelun jälkeen taas sähköpostikatsastus, ex-hankkeen seurantatietojen tallennus EURA-järjestelmään ja postitus eteenpäin hallintoviranomaisille. To do –lista seuraavalle päivälle, lista näppiksen päälle ja kotiin kokiksi, harrastekuskiksi ja sohvannurkassa löhöttäjäksi.

Koonti päivästä: s-posti, teetä, harjoittelija, lounas, loppuraportti, teetä, kehityskeskustelu, seurantatiedot, s-posti, lista huomiselle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s