Lue lapsellesi parempi tulevaisuus

Löykkiössä mietitään, onko tässä yksi onnistumisen edellytyksistä Suomen koulu- ja kirjastolaitoksen, lukutaidon (maailmanlaajuisesti katsoen erinomaisen) tilan ja koululaisten hyvien PISA-tulosten takana?

Selvityksen (http://www.oecd.org/dataoecd/4/1/49012097.pdf) mukaan lapset, joiden kanssa ja joille luetaan ensimmäisen kouluvuoden aikana, ovat teineinä parempia lukijoita kuin ne, joiden vanhemmat eivät lukeneet, tukeneet ja kannustaneet ekaluokkalaisiaan lukemaan.

Kirjastoammattilaiset voivat reippaasti syyllistää vanhempia lasten kanssa lukemiseen, koska tuloksista käy myös ilmi, ettei yhdessä lukemiseen tarvitse käyttää pitkääkään tovia, jotta se olisi lapselle hyödyksi. Myöskään vanhempien koulutustasolla ei ole merkitystä: lapsen kanssa lukemiseen ei vaadita tohtorintutkintoa, eikä klassikkojen tuntemusta. Yhdessä lukeminen säännöllisesti riittää, pieninäkin annoksina.

Tässä yhteydessä on syytä kerrata Ulvilan kirjaston mainio ilmoitus:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reading to children has ’long impact’ according to OECD’s PISA study / Students Learn blog (2.1.2012) http://studentslearn.wordpress.com/2012/01/02/reading-to-children-has-long-impact/

Mainokset

2 thoughts on “Lue lapsellesi parempi tulevaisuus

    1. Juliste on Ulvilan kirjaston ilmoitus paikallislehdessä – ja näitä on lisää! Kaikki ovat ihania! Uskon, että saa lainata – tarkistaa voi Hokkasen Juhalta, Ulvilan kirjaston johtajalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s