Stop press! Kirjallisuusfestari kahdella kielellä!

Walesissa järjestään tänä vuonna ensimmäinen kaksikielinen kirjallisuusfestivaali The Dinefwr Literature Festival,  jota tukevat niin viranomaiset kuin yliopistokin. Festareilla yleisölle tarjoillaan kirjallisuuden lisäksi, musiikkia, komediaa, elokuvaa ja lapsille suunnattua ohjelmaa.

Kesä-heinäkuun vaihteessa järjesttävään tapahtumaan on tulossa vetonauloiksi palkittuja kirjailijoita, paikallisia tarinankertojia, lavalyyrikoita, lastenkirjailijoita, laulaja-laulunkirjoittajia ja käsikirjoittajia.

Littfestin 2011 taiteellinen johtaja Monika Fagerholm

Vaasa Littfestin ohjelmassa viime marraskuussa nähtiin ja kuultiin norjalaista Karl Ove Knausgårdia, singer-songwriter Maija Vilkkumaata, kirjailijoita Märta Tikkanen, Katarina Gäddnäs, Jolin Slotte, Kjell Westö, Kaj Korkea-aho ja Leena Lehtolainen, muiden muassa. Osa esiintyjistä lauloi, osa puhui, osa suomeksi, useimmat äidinkielellään ruotsiksi. Avajaistilaisuudesta todettiin, että siellä puhuttaisiin suomea, ruotsia ja norjaa, ja tarvittaessa tulkattiin kielestä toiseen.

LittFest järjestettiin viime vuonna yhdennentoista kerran, kaksikielisenä. Kaksikieliset verkkosivut, blogi, ohjelma ja edellisten vuosien ohjelmat ovat luettavissa osoitteessa http://littfest.vaasa.fi/ Det  ni!

– Wales to launch first bilingual festival / The Bookseller.com http://www.thebookseller.com/news/wales-launch-first-bilingual-festival.html

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s