Keskusteluja komissaarien kanssa

Miten niinkin mediaseksitöntä aihetta kuin EU:n aluepolitiikka voi tehdä tunnetuksi sosiaalisen median välineillä? Kuinka aiheen ympärille voi rakentaa verkkoyhteisöä ja –yhteisöllisyyttä?

Tähän on EU:ssa pyritty RegioNetwork 2020 –platformilla. Drupalilla toteutettu palvelu yhdistää aiheenmukaiset ryhmät, keskustelufoorumit, wikin, hyvien käytänteiden, kuvien ja videoiden jakamisen ja chat-toiminnon. Ja toden totta, palvelua esitelleen Tony Lockettin mukaan homma on käynnistynyt ja saitilla on käyttäjiä. Aluepolitiikan kysymyksille on oma twitter-tilinsä, joka on onnistunut keskustelujen starttaamisessa.

EU:sta voi tykätä Facebookissa, videoita katsella YouTubessa ja kuvia Flickrissä. Wikiä on käytetty työntekoon, kun on työstetty yhteisiä tekstejä.

Viestinnässä on kokeiltu myös live-webchatteja, joissa on voinut esittää kysymyksiä aluepolitiikasta vastaavalle komissaarille.

Ensivaikutelma on tärkeä. Jos tekniikka ei toimi tai palvelun käyttö on hankalaa, käyttäjä ei tule toista kertaa.

Tunne käyttäjäsi, oli Tonyn pääpointteja. Älä oleta, vaan selvitä! Kysy, haastattele, seuraa käyttöä. Pyydä kommentteja ja tee palautteen antaminen helpoksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s