Some ja yhteinen hyvä

Craig Newmark stagella

Ensimmäinen asia, joka Online Information 2011 -konferenssissa iskee on täysin ulkoinen seikka: auditorion teeveestudiomainen valaistus ja talkshowmainen lava. Se toimii! Tarkasti mietittyä lavastetta vasten Craigslistin ’I’m a nerd’ Craig Newmark erottuu mainiosti ja kaikki huomio kohdistuu puhujaan. Saadaanhan tällainen lava myös Helsingin IFLAan?

Vaikka Newmarkin omien sanojensa mukaan vahingossa brändäämät Craigslist ja Craigconnects ovat suuria ja suosittuja palveluita, hän puhuu ihmisen kokoisista asioista. Ihanaa, että keynote-puheessa mainitaan hyvän tekeminen! Craig N. toimii useita non-profit-toimintoja yhdistävänä hubina ja käyttää somea tuottamaan Hyvää, muuttamaan asioita, vaikuttamaan sosiaalisiin rakenteisiin.

Yksi Newmarkin some-esimerkeistä oli uutissisältöihin liittyvä lukijoiden, kansalaisten tekemä faktojen tarkistus. Kansalaisjournalismiin ladatut odotukset eivät koskaan oikein toteutuneet, mutta kansalaistaustatutkijat voivat sosiaalisen median välineillä varmistaa tiedotusvälineiden uutisvirran sisältöjen paikkansapitävyyden lähes reaaliajassa ja reagoida, kun kaikki ei näytä olevan kohdallaan.

Sosiaalisessa mediassa ei ole Newmarkin mukaan mitään uutta: siinä on kyse ihmisten käymistä keskusteluista ja kommunikaatiosta, verkostojen luomisesta, sanoman levittämisestä, muutoksen aikaansaamisesta. Nykyhetken some käyttää toisia välineitä kuin Paavali, joka hyödynsi kirkkoa ja epistola-postia. Luther puolestaan hyödynsi omassa some-kampanjassaan aikalaisnörtti-Gutenbergin kehittämää teknologiaa.

– Kuka meillä muuten jututtaa keynote-puhujia IFLAssa tähän rentoon, hauskaan ja kiinnostavaan tyyliin, hyvien puheohjelmien tapaan?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s