Some muuttaa työtä

Hämeenlinnan TTS-seminaarissa 18.11. johtava informaatikko Seija Shemeikka kertoi, kuinka sosiaalinen media on muuttanut hänen työtään sitten detroitin ja lainauskameroiden. Seija totesi olevansa todiste siitä, kuinka muutkin kuin diginatiivit oppivat hyödyntämään vuorovaikutteisia palveluita.

Some on tuonut Seijan työelämään myös helppoutta, ei ainoastaan uuden opettelemisen hankaluutta. Tekemällä oppii: blogin käyttöä oppii blogiin kirjoittamalla. Kirjaston Facebook-profiilia käytetään tiedottamiseen, keskimäärin statuspostauksia on tehty viikoittain kolme. Käyttäjät (ja kollegat) lukevat FB-päivityksiä satoja, jopa tuhat kertaa. Kirjailijat tavoittaa Facebookissa notkeasti ja näppärästi, etenkin jos omaa henkilökohtaista profiiliaan on valmis hyödyntämään työnteossa.

Ammatillista tietoa saa helposti blogeista, Slidesharesta, Delicious-palvelusta. Vaikka harjoitteluvaihe vie aikaa, jatkossa some ei ole erityinen aikasyöppö, vaan se säästää aikaa, kun tiedon jakaminen ja löytäminen on nopeaa, sanoi Seija. Just.

 

 

Mainokset

2 thoughts on “Some muuttaa työtä

  1. Sanoisin, että some on ollut huomattavasti merkityksellisempää alan sisäiselle verkostoitumiselle, epämuodollistumiselle ja tiedonvälitykselle kuin asiakaspalveluille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s