Kahvia ja kielillä puhumista

Teemu Rauhala avaa rutiinilla seminaarin

 

Vielä Tietoyhteiskunnan tilat ja sisällöt -hankkeen neljännessäkin loppuseminaarissa löytyy uutta:

Sekä tyttöjen että poikien suosimien skräppäyspajojen lisäksi Hämeenlinnassa on aikuisemmalle väestölle järjestetty muun muassa runo-, dekkari- ja elämäkerta-aiheisia kirjallisuuspiirejä, joiden leppoisassa ilmapiirissä tehdään samalla käsitöitä. Moniajo toimii: kirjallisuuspiireissä on syntynyt neulottuja joulupalloja, huiveja ja sukkia.

Syksyn aikana on järjestetty kolme kielikahvilaa, joissa harjoitetaan kielitaitoa. Monikieliset kahvilat hoituvat yhteistyökumppaneiden kanssa niin, että kirjasto tarjoaa tilat ja paikalla on aina myös kirjaston edustaja. Jokaisella kielipöydällä on vetäjät, jotka puhuvat kyseistä kieltä äidinkielenään (tosin mukana on myös esperanto).

Tarkoitus on rupatella, ja saada opiskelemansa kielen puhumisessa harjoitusta tai käyttää omaa alkuperäiskieltään, jonka puhumiseen ei ehkä usein ole mahdollisuutta. Kahvilat johdattavat samalla kirjaston aineistoihin.

Tampereella kielikahviloita järjestetään suomenkielisinä ja teemoitettuina niin, että mukana on kaksi kirjaston edustajaa. Kohderyhmänä ovat maahanmuuttajat, jotka haluavat käytännön harjoitusta.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s