Pohjanmaan kautta, osa 4

Päivän avainsanoja Vaasan maakuntakirjastokokouksessa ova olleet e-aineistot, yhteiset palvelut ja yhteistyö. Myös käyttäjät – ja profilointi –  on tässä tilaisuudessa mainittu monta kertaa, mitä ei suinkaan jokaisessa seminaarissa tapahdu, vaikka toisin voisi luulla.

Samoja voimasanoja toistaa parhaillaan myös BTJ:n toimitusjohtaja Sirpa Mikkonen: BTJ:n on tunnettava kirjastojen tarpeet, jotta kirjastot voivat parhaalla mahdollisella tavalla palvella asiakkaitaan.

Vaasan kaupunginkirjasto – maakuntakirjaston strategiassa todetaan asiakaspalvelustrategia-kohdassa, että ”Vaasan kaupunginkirjaston toiminta perustuu asiakaskeskeisyyteen. Kirjaston asiakaspalvelu profiloituu käyttäjiensä tarpeiden mukaan, pyrkii olemaan edellä aikaansa ja tarjoaa luotettavaa tietoa ja monipuolisia elämyksiä kirjallisuuden ja muun kulttuurin maailmassa.” Viestinnän strategiassa mainitaan, että ”täsmätiedotus profiloidaan ja suunnataan erikseen valituille kohderyhmille” ja yhteistyöstä puolestaan, että ”kirjasto tekee yhteistyötä asiakkaiden ja asiakasryhmien kanssa”.

Tiivis strategia luettavissa osoitteessa http://www.vaasa.fi/WebRoot/380444/Vaasa2010SubpageKirjasto.aspx?id=1135547

Melko sumea haku sanoilla profilointi ja kirjastopalvelut tuottaa useita kiinnostavia osumia, lähinnä seudullisia kirjastoselvityksiä, -suunnitelmia ja -strategioita mm. Jyväskylän, Tampereen ja Oulun tienoilta sekä pääkaupunkiseudulta, joissa rohkeasti puhutaan paikallispalveluiden profiloinnista. Myös Savonlinnassa alueen seutukirjastoselvityksen perusteella suunnitellaan hankintojen profilointia kirjastojen kesken. Mielenkiintoista seurata, syntyykö alueellisia kokoelmapolitiikkoja (muuallakin kuin Kyyti-kirjastoissa – ja Vaasassa, jossa pohdinta on käynnistynyt) ja seuraako suunnitelmista muuta profiloitumista ja työnjakoa, joka tarkastelee kimppojen ja yhteistyöalueiden palveluita kokonaisuutena.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s