Skräppäämistä ja KuMuKia

Hämeenlinna ja Hattula toteuttivat skräppäyshankkeen Aina on skräpätty, jossa askarreltiin kuva-albumeita ja kirjavinkkejä. 16 pajaan osallistui 300 kuudesluokkalaista. Vertaisvinkattavat kirjat koululaiset valitsivat itse, muita pakollisia kuvioita niihin ei sisältynyt kuin teoksen ja tekijän nimi. Sisältöä toki oli tarkoitus ilmentää skräppäyksellä.

Parhaat palkittiin Skräppigaalassa ja teokset olivat esillä myös näyttelyssä. Kaikki osapuolia viehättänyttä toimintaa on tarkoitus jatkaa, kukapa ei askartelusta tykkäisi.

*****

KuMuKi – kuva-musiikki-kirjavinkkausta on tehty Kouvolassa yläkouluille niin faktasta kuin fiktiosta. Kuvan, äänen ja tekstin vaihtelu pitää teinitkin hereillä, etenkin kun aiheina on ollut muun muassa pelko ja fantasia. Tekijäoikeudetkin vinkkaukseen saa luontevasti mukaan, kun käytettävä aineisto on moninaista. KuMuKi-vinkkeihin on liitetty Mediamajassa toteutettuja digitarinoita, joita kouluillakin voi tuottaa.

Whe-hey – jos löykkiöläisille olisi kasilla aloitettu pelkoaiheinen vinkkaus Hassisen Koneen biisillä, niin pää olisi varmaan seonnut (hyvällä tavalla). Huikeita aineistoyhdistelmiä!

Digitarinoita hyödynnetään myös nuorten verkkolukupiirissä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s