You may ask yourself (same as it ever was?)

Onko naapurustossasi kirjakauppa tai kirjasto? Näkyvätkö niissä kirjoja, kirja-alaa ja lukijoita kohdanneet muutokset? Mitä menettäisimme, jos kirjakaupat ja kirjastot katoaisivat?

20111109-174951.jpgNäitä kysymyksiä kehottaa pohtimaan New York Times -lehden Learning Network -blogi.

Mitä sinä vastaisit?

Schulten, Katherine & Doyne, Shannon. Considering the Future of Reading: Lessons, Links and Thought Experiments. 3.11.2011 http://learning.blogs.nytimes.com/2011/11/03/considering-the-future-of-reading-lessons-links-and-thought-experiments/

 

Mainokset

2 thoughts on “You may ask yourself (same as it ever was?)

  1. Paikkakunnallamme on ollut pitkään yksi kirjkauppa lukion vieressä. Nyt se on lähinnä paperikauppa eli myy vielä joitain kirjoja ja tilauksesta kyllä hankkii, mutta pääpaino on vihkoissa, kynissä jne. sekä lukion oppikirjoissa.Kirjojen ystävälle se ei enää kelpaa ja kirjojen myynti sen kun vähenee. Onneksi on sentään vielä kirjasto, joka on oikein kunnollinen, iso kirjasto. Käyttäjiä riittää.

    Sen sijaan naapurikunnassa kirjasto on varsinainen kulttuurikeskus ja kohtaamispaikka. Jos se lopetettaisiin tuntuisi, että paikkakunta tukehtuisi. Esimerkiksi nuoret pitävät kirjastoa kohtaamispaikkana, lukevat ydessä vaikka sarjakuvia. Kirjastossa on vuosia ollut pienimuotoisia taidenäyttelyitä.

    1. Löykkiössäkin ajatellaan, että kirjastosta on moneksi: kirjasto voi olla samalla kirjojen ystävien henkinen koti, nuorten (ja kaikenikäisten) kohtaamispaikka, erimuotoisen kulttuurin tarjonta- ja esittelypaikka ja tiedonjanoisen keidas. Mukavaa, että lähelläsi on useampikin toimiva kirjasto. Ehkä niiden profiilit eroavat lähiympäristön perusteella? Näin ehkä tulee entistä enemmän olemaan tulevaisuudessa: kirjastot peilaavat ympäristönsä tarpeita ja asiakaskuntaa, toimivat yhteistyössä ja täydentävät toisiaan käyttäjien parhaaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s