Kirjamaatit ja kokoelmatyö

Mitä ensin Lempäälässä, sitä nyt Yhdysvalloissa. Brodart tarjoaa kirjastoille lainausautomaattia, josta luettavaa, katsottavaa ja kuunneltavaa on saatavilla kaikkina vuorokauden aikoina. Ideaparkkiin sijoitettu Kirjamaatti saattoikin olla aikaansa edellä.

Ehkä e-markkinoilla voisikin syntyä myös muuta kuin kirjastot ohittavia verkkokirjakauppoja ja aineiston vuokrausratkaisuja. Tarpeen ovat myös mallit, joissa kirjastolla edelleen on rooli valitsijana, välittäjänä ja / tai synergisenä kumppanina, jolloin yrityksen palvelu voi täydentää kirjaston tarjoamaa ilmaista valikoimaa kuten DVD-vuokraaja Redboxin tapauksessa.

Löykkiössä uskotaan, että käyttäjät haluavat jatkossakin kokoelmatyön tuloksena syntyneitä valikoimia, esittelyjä ja nostoja, jotta asiakkaan ei tarvi yksin sukeltaa koko aineistomereen. Moni käyttäjä kertoo arvostavansa lähikirjastojen kompakteja kokoelmia ja aineiston houkuttelevaa esillepanoa: isossa kirjastossa serendipity on haastavampaa, mikä ei ole kaikkien kävijöiden teekuppi. Esivalinta ei ole yhtä kuin sensuuri, vaan se on käyttäjälähtöistä asiakaspalvelua parhaimmillaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s