Muotileijonat kirjastossa

Demokratia tästä ehkä on kaukana, mutta New Yorkissa kirjasto näkyy ja kuuluu. Viidennen avenuen teeveestäkin tuttu kirjasto näyttäytyy glamuröösina kulttuuriparatiisina , kun muoti- ja julkkisposse paistattelee intellektualismin heijasteissa.

Kokkareille ja illallisille osallistuu kuutisensataa eri alojen julkimoa: kirjailijoita, yrityspomoja, muotisuunnittelijoita ja hallinnon edustajia.  Kirjastoa harvemmin liitetään muotijulkaisuihin, mutta näistä bileistä kirjoittavat suurten sanomalehtien New York Timesin ja Herald Tribunen lisäksi niin Vogue kuin Vanity Fairkin.

Kirjaston perimmäinen tarkoitus ja tavoite ei  tietenkään ole muotilehdissä esiintyminen, joten tilaisuudessa jaetaan aina tunnustusta  eri alojen taiteilijoille ja tieteilijöille. Tänä vuonna kunniaa saavat osakseen kirjailijat Jonathan Franzen, Ian McEwan ja Stacy Schiff, näytelmäkirjailija Tony Kushner, muusikko Natalie Merchant ja Pulitzer-voittaja Isabel Wilkerson.

Iltaa isännöivät ja emännöivät mm. Oscar de la Renta vaimoineen sekä Jordanian prinsessa Firyal.

Löykkiön joka toinen vuosi järjestettävä kirjastogaala on toki puitteiltaan vaatimattomampi, mutta vetää silti suuren määrän paikallisia yrittäjiä, kulttuurialan toimijoita ja poliitikkoja. Tilaisuuden tuotto suunnataan koululaisten sanataiteen työpajatoimintaan.

Library Lions 7.11.2011 http://bit.ly/pwOwdY

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s