Kaikki muuttuu paremmaksi – kirjastoaatteen hengessä

ALA:n konferenssin avasi viikko sitten New Orleansissa Dan Savage, It Gets Better -kampanjan käynnistäjä. Savage itketti ja nostatti kirjastofaniensa henkeä toteamalla, että kirjastoissa ymmärretään, mistä Suomessakin toteutetussa Kaikki muuttuu paremmaksi -kampanjassa on kyse: infosta ja pääsystä tietoon.

Jos joku vielä on välttynyt aiheelta, Savage videoi miehensä Terry Millerin kanssa YouTubeen pätkän, jossa he kertoivat, kuinka elämä homona on helpottunut iän myötä. Video oli vastaus 15-vuotiaan amerikkalaisteinin itsemurhaan, joka oli traaginen seuraus homouteen perustuvasta kiusaamisesta. Tästä käynnistyi Suomeenkin levinnyt kampanja, jossa LBGT-persoonat, julkkikset ja tavikset, sekä heterot, ditto, rohkaisevat lesbo-, bi-, homo- ja transnuoria uskomaan valoisampaan tulevaisuuteen.

Suomalaista Kaikki muuttuu paremmaksi – kirjaa on muuten edelleen saatavana. http://www.paasilinna.fi/kirjat/kaikki-muuttuu-paremmaksi/

Hiljattain myös amerikkalaiset lastenkirjailijat ja kuvittajat ovat osallistuneet It Gets Better -kampanjaan videopanoksellaan. Suomessa ainakin pääkaupunkiseudun kirjastoissa Kaikki muuttuu paremmaksi on näkynyt. Savage näkee kirjastoilla tärkeän roolin tiedonvälityksessä  LBGT-nuorille: kirjasto tarjoaa asiallista tietoa, mutta yhdistää myös – vaikkakin epäsuorasti – LBGT-aikuiset ja -nuoret.

Parhaillaan Helsingissä on käynnissä Pride-viikko, jonka ohjelmaa on järjestetty mm. Kirjasto 1o:ssä, missä on keskusteltu rakkaudesta sekä sateenkaariperheistä ja vanhemmuudesta. Tänään (1.7.) ennättää Kallion kirjaston kirjailijapaneeliin Miten kuvata erilaista rakkautta  klo 16.00 – 17.30. Aiheesta keskustelevat Helena Sinervo, Johanna Sinisalo ja Jukka O. Miettinen. Keskustelun jälkeen voi  jäädä seuraamaan Milk-elokuvaa klo 18.

Kirjastoon ovat kaikki tervetulleita! Näin myös Löykkiössä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s