Löykkiössä keskustellaan ja syödään pullaa

Nuorkirjastolaiset voimasanat ovat herättäneet tunteita, suuriakin, löykkiöläisten keskuudessa. Tekstiä ja sen sisältöjä täytyy vielä sulatella, mutta

  • onko Eräpäivä provosoiva? Varmasti.
  • onko Eräpäivä tervetullut? Ehdottomasti.

Säyseitä ja nössönpuoleisiakin löykkiöläisiä kylmäsi välistä kirjaa lukiessa. Osa piikeistä osui ja upposi: kyllä löykkiöläisten naapurikirjaston kanssa perustama yhteistyökuvio on ollut usein silkkaa keskustelua ja pullansyöntiä. Syksyllä kuppikunnan sisäistä penkinmerkkausta pyritään kääntämään ulospäin ja tapaamisiin on jo kutsuttu muun muassa paikkakunnan suosittu nuorisovaateliike, elokuvateatteri ja musiikkikahvila. Aiheeseen palataan.

Tylynpuoleisen arvion Eräpäivä antaa erinäisten keskitettyjen, valtakunnallisten palveluiden kehittämisen asiakaslähtöisyydelle. Loppukäyttäjän ääntä ei keskitetyissä palveluissa usein (likikoskaan?) kuulla. Käyttäjän ja kansalaisen ääni suodattuu välikäsien kautta. Ja mikäli käyttäjän kokemus ei lainkaan kantaudu kehittäjien korviin, puute onkin vakava, kun tähdätään loppukäyttäjäpalveluihin.

Sitä jäivät löykkiöläiset vaan pohtimaan, että eikö tälle alansisäiselle keskustelulle ole ollut muita foorumeita, kun osapuolia lähestytään kirjan sivuilla? Jos ei ole ollut, sellainen pitää luoda!

Eräpäivästä riittää asiaa vielä viikonlopun aikana blogiin postattavaksi – kirjaa lukiessa syntyi monta sivua muistiinpanoja! Useita ajatuksenpätkiä pyörii (kehää) päässä ja Löykkiössä on palo päästä testaamaan mm. kehityskeskusteluja asiakkaiden kanssa, asiakkaiden toimien havainnointia kirjaston tiloissa sekä käyttäjien kanssa järjestettäviä kehittämispäiviä.

Eräpäivän kirjastojenjälkeisen aikakaus -ajatusleikin hengessä löykkiöläisiltä käyttäjiltä kysytään huomenna, mitä he olisivat kirjastokäynnin sijaan tehneet, jos kirjasto olisi ollut kiinni. Alku se on sekin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s