Parempi maailma peli kerrallaan

Löykkiön kirjastossa koettiin tänään juhlallinen unboxing-hetki, kun Jane McGonigalin kirja Reality is Broken saapui postissa. Löykkiöön hankitaan edelleen ammattikirjallisuutta henkilökunnan käyttöön ja McGonigalin opus on ollut yksi viime aikojen odotetuimmista.

Kuten moni kirjastomaailman uutisia seuraava tietää, McGonigal on suunnitellut New York Public Libraryn Find the Future -pelin, jonka 500 kirjaston käyttäjää pääsee lanseeraamaan yön yli kestävässä livepelitapahtumassa 20.5. Peli juhlistaa Schwarzman Buildingin 100-vuotispäiviä.

Pelistä kerrotaan etukäteen, että se on ”first game in the world in which winning the game means writing a book together – a collection of 100 ways to make history and change the future, inspired by 100 of the most intriguing works of the past”. Osoitteessa http://game.nypl.org/ on vaikuttava traileri, joka osoittaa katsojille, kuinka jännittävää, kiinnostavaa ja inspiroivaa kirjastossa, hyllyjen lomassa ja varastossa on.

Vie aikansa ennen kuin 388-sivuinen Reality is Broken on Löykkiössä luettu, mutta kaikki odottavat vuoroaan innolla. McGonigal uskoo, että pelit ovat – tai voivat olla – sosiaalisia ja yhteisöllisiä, pelit voivat kehittää yrityksiä, yhteisöjä ja henkilökohtaista elämäämme ja että monenpelattavat pelit voivat parantaa reaalimaailmaa, synnyttää supervoimia, joilla saadaan paljon hyvää aikaan, yhdessä.

Hyväätekeville peleille on tilaa myös kirjastomaailmassa kuten Digitalkoissa on huomattu: kävijämäärä ylitti 25 000 rajan maaliskuussa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s