Päivä kirjastossa

Löykkiöläisillä on ollut ilo tavata kirjastolaisia ympäri maata kuluneiden kahden viikon aikana ja jutustella kirjastojen kampanjoista, kumppaneista ja kommunikoinnista asiakkaiden kanssa. Terveiset kaikille Helsingissä, Oulussa, Jyväskylässä ja Pietarsaaressa Kirjasto 2011 -esitystä kuunnelleille! (Vaasalaisille muistutuksena, että viimeistään ensi vuoden årskonferenssissa odotetaan kirjakärryilyesitystä!)

Paikallaolijoille kävi varmasti selväksi, että yksi Löykkiön kirjaston tämänhetkisiä lempiaiheita on kirjaston näkyvyys lähiympäristössään (ja sen mediassa) sekä kirjastopalveluiden ja -työn sisältöjen avaaminen käyttäjille.

Kirjaston sisätöiden esittelyä harrastettiin muun muassa Lappeenrannassa ja Kurikassa Lainan päivänä, kun kyseiset kirjastot avasivat myös työhuoneidensa ovet kiinnostuneille käyttäjille. Kuinka hankintapäätökset tehdään, kuka kirjat valitsee ja miten ne päätyvät hyllyyn on monien asiakkaiden mielestä mielenkiintoisempaa kuin kirjastoammattilaiset aina arvaavatkaan!

Library Day in the Life -hankkeessa kirjastotyöläiset bloggaavat, twiittavat, facebookkaavat ja lähettävät kuvia ja videoita työpäivästään Flickr- ja YouTube -palveluihin. Kuinka paljon tunnet naapurikirjaston kollegan arkea? Tiedätkö, mitä sisältyy toisen kirjastosektorin kirjastonhoitajan töihin? Hanke on myös hyvä tapa kertoa kirjastoalalle aikoville ja alaa opiskeleville, mitä on odotettavissa.

Yhdysvalloissa on taas tänä vuonna koottu kuvia, tilastoja ja tarinoita päivästä kirjaston – ja käyttäjien – elämässä. Teemapäivä Library Snapshot Day  on poikkileikkaus kaikesta siitä, mitä kirjastossa yhden päivän aikana tapahtuu.

Floridassa päivää vietettiin tammikuun 25. , jolloin  esitettiin 44 139 tietopalvelukysymystä ja järjestettiin 1 285 tilaisuutta ja tapahtumaa osavaltion kirjastoissa. Niihin osallistui 16 485 kirjaston käyttäjää. Lisää voit lukea osoitteesta http://www.flalib.org/snapshot_day_statistics.php .

Toisaalla kuultiin tyytyväisiä kommentteja kirjaston palveluista:

“I now have a collection of healthy meals for my
husband,” a female customer said. “I’m happy to report
he has lost over 30 pounds and his blood
sugar is in a healthy range. Thank you Caroline County Public Library!”

Jos sinun kirjastokimppasi tai kotikaupunkisi erilaiset kirjastot haluavat suunnitella vastaavaa, Washingtonin kirjastojen ohjeistuksesta voi katsoa vinkkejä: http://walibrarysnapshot2011.wikispaces.com/

Ohjeita on annettu myös Massachusettsin kirjastoille: http://www.masslibsystem.org/snapmass/ kuten myös Utahin: http://utahlibrariessnapshot.pbworks.com/w/page/23232796/Utah-Libraries-Snapshot-2011

Monessa kirjastossa tuokiokuvapäivää on vietetty viime viikolla, joten kuvia, videoita, tilastoja ja käyttäjien kommentteja on tulossa teemapäivän sivuille eri osavaltiossa huhtikuun aikana.

Luettelo osavaltioiden aikatauluista on ALA:n kokoamassa listassa: http://www.ala.org/ala/issuesadvocacy/advocacy/statelocalefforts/snapshotday/states.cfm

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s