Rahat loppu – kirjasto kaupan

Miten olisi S-Kirjasto tai Kesko-Kohtaamispaikka?

Britanniassa pääministeri David Cameron on kauppaamassa kirjastoja koti- tai ulkomaisille bisneksille vaihtoehtona satojen kirjastojen sulkemiselle. Jos Starbucks-kahvilan sijoittaminen kirjastoon pitää ovet avoinna, kumppanuus ei ministereitä huoleta.

Ei kahvilayrittäjän kanssa tehtävä yhteistyö Löykkiössäkään herätä suuria tunteita, päin vastoin, paikallinen leimpo on avannut uusimman toimipisteensä Löykkiön kirjastossa vuoden vaihteessa, kun uudellenjärjestelyjen ja pienen remontin myötä toiminnalle saatiin tilaa. Oudommalta kuulostaa, jos kahvila on se, joka pyörittää myös kirjastototoimintaa.

Yhdysvalloissa on kokemusta yrittäjien pyörittämistä kirjastoista. Englantilaisen Independent-lehden tietojen mukaan 13 amerikkalaista kirjastoa hoitava LSSI-firma tähtää nyt Iso-Britanniaan, missä sen tavoitteena on ”varmistaa 15 prosenttia markkinoista viidessä vuodessa.” Markkinoista? Mistä markkinoista? Mistä lähtien yleiset kirjastot ovat olleet ’markkina’?

LSSI:n mukaan kirjastoissa voisi toimi kahviloita (kuten monin paikoin toimiikin, myös meillä!) ja ne voisivat tutustuttaa käyttäjät itsepalveluskannaustekniikoihin.

Hämmennyksen vallassa seuraavat löykkiöläiset kehitystä. Go figure.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s