Novelleja nautittavaksi!

Ensimmäinen KaNoKiKu, Kansallinen novellinkirjoituskuukausi päättyi eilen. Blogissa on paljon luettavaa, muun muassa kertomus, jossa liikutaan Kirjastossa. Kirjailijoiden ja kirjoittamisen ammattilaisten haastattelut ovat tallella, joten ensi vuonna urakkaan voi valmistautua jo etukäteen.

Kiitos aloitteen tehneelle Hannalle! Vuoden päästä löykkiöläisetkin lupaavat osallistua.

Mainokset

4 thoughts on “Novelleja nautittavaksi!

 1. Hei ja kiitos KaNoKiKu-palautteesta! Tuo palautteenanto ja -saanti on varmasti asia, jota pitäisi ensi vuodeksi kehittää. Kerään paraikaa kokoon ihmisiä, joiden kanssa ajattelin asiaa jossain vaiheessa tätä vuotta pohdiskella, otan sinuunkin yhteyttä.

 2. Hyvä idea tällainen novellikuukausi. Erinomaista, että on ollut mahdollisuus saada opastusta novellin kirjoittamisesta ammatti-ihmisiltä. Niinpä olisi nyt erittäin tarpeellista jokaisen kirjoittajan saada ammatti-ihmiseltä lyhyt palaute; missä suurimmat puutteet ovat (koska niitä varmasti jokaisen novellissa on) ja mitä hyvää jutussa on(koska sitäkin jokaisen novellissa varmasti on).

  Kun tässä nyt kirjoittajat itse ja heidän kaverinsa kommentoivat, niin se on vähän niin kuin sokea taluttaisi rampaa. Eli meistä aloittelijoista jokainen valitsee suosikikseen samantapaisen novellin kuin itse on kirjoittanut eli ei näe tietenkään omia puuteitaan omassa novellissaan eikä samanlaisia puutteita muiden noivelleissa.

  Tosin kaikki novellit ovat mielestäni ensikertalaisten kirjoittamiksi melkoisen mukavia. Ja mukavaa on tietysti kommentoida muiden juttuja. Mutta se ei-ammattilasten arvio tosiaankin voi hiukan vääristää kirjoittajan käsitystä omista taidoistaan. Tosin on arvokasta saada kenen tahansa lukijan mielipide, mutta se ei auta kirjoittajaa oikeastaan mitenkää. Lämmittää tietenkin mieltä, jos kommenttina on ”ihan kiva” tms.

  Joku (tai kaikki) noista ohjeita antaneista kirjailijoista voisi ainakin ottaa esille joitakin esimerkkejä oikein mainioista ykstyiskohdista, juonen kehittelystä tms. Näitä hyviä puolia varmasti myös löytyy jokaisesta jutusta. Joku korjausehdotuskin johonkin olisi paikallaan jne.

  Ja sellainen yleisarvostelukin koko leikistä olisi paikallaan.

  1. Olipa kiva saada näin pitkä ja paneutunut kommentti aiheeseen, joka on kovin löykkiöläisten sydäntä lähellä!

   Ehdotuksesi on kovasti kannatettava ja vinkkaankin siitä KaNoKiKun puuhanaiselle Hannalle! Kun aiheeseen palataan vuoden kuluttua, konseptia voi varmaan laajentaa ja kehitellä.

   Hyvää kirjoitusharrastuksen jatkoa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s