Ollaan ystäviä jookos?

Yhdysvalloissa juhlitaan tällä viikolla kirjaston ystäviä. Yhdistyksiä on paljon, ne näkyvät ja kuuluvat ja toimivat yhteistyössä paikallisen kirjaston kanssa. Ohessa poimintoja viikkoon liittyvistä uutisista ja julkaisuista:

  • East Lansingin kirjaston ystävät -yhdistys on tänä vuonna kustantanut kaiken kirjastossa järjestettävän ohjelman sekä 10 prosenttia aineistohankinnoista. Friends of Libraries on kerännyt rahat kokoushuoneen äänentoiston ja projektorikankaan uusimiseen ja hankkinut ryhmätyöhuoneeseen kalusteita.
  • Murrieta Public Library Kaliforniassa on saanut ystävät-yhdistyksen avustuksella muun muassa flyygelin, seinämaalauksen ja tietokoneita.
  • Venice Public Libraryn kirjaston ystävät -yhdistys voitti non-profit -yritysten palkinnon alueen kauppakamarin kilpailussa.
  • Huffington Post -verkkolehdessä voi äänestää esiteltyjen kirjastojen joukosta suosikkinsa.
  • Milwaukeen kirjasto vinkkaa, että kirjaston ystävät -yhdistyksen jäsenyys on hyvä ja hyödyllinen lahja. Jäsenyyksiä on erihintaisia. Haluaisitko olla lukutoukka (40 dollaria: yksi ilmainen kirja kirjaston ystävien kirjakaupasta ja uutiskirje) vai kenties bestsller (150 dollaria: kirjaston kirjakassi). Tonnilla pääsee jo illalliselle kirjastonjohtajan kanssa.

Löykkiössä ei suinkaan ajatella, että kirjaston ystävien pitäisi kustantaa kirjaston perustoimintaa – kirjasto on edelleen peruspalvelu, jonka toiminnasta kunnan tulee vastata – mutta monenlaista arvokasta tukea, tietoa kohderyhmistä ja apua kirjaston tilaisuuksissa ystävät voisivat tarjota.

Löykkiö vetoaakin: Kolme sanaa sinulle: ole ystävä minulle!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s